Mainos
Mainos

Halonen: Miksi armeijan suosio laskee?

Presidentti Tarja Halosen mielestä on syytä selvittää, onko suomalaisten suhtautumisessa yleiseen asevelvollisuuteen tapahtunut olennaista asennemuutosta.

Halonen totesi maanpuolustuskurssin avajaisissa, että viimeaikaisten tutkimusten mukaan yhä harvempi kannattaa yleistä ja yhä useampi valikoivaa asevelvollisuutta. Tämä pitää presidentin mukaan huomioida samalla kun pohditaan puolustusvoimien tulevaa muotoa ja laajuutta.

Halonen korostaa, että hän ei kannata asevelvollisuudesta kokonaan luopumista. Sen sijaan presidentti sanoo kannattavansa kansalaisvelvollisuuden uudelleen muotoilua niin, että resurssit vastaavat paremmin nykyisiin vaatimuksiin, joissa korostuu esimerkiksi kansainvälinen kriisinhallinta.

- Meillä on kansainvälisesti ottaen ollut ja on edelleen hyvin korkea yleisen asevelvollisuuden kannatus. Mutta kun tarvitsemme jatkossa vähemmän tämäntyyppisesti koulutettua henkilöstöresurssia, tätä kannattaa seurata ajoissa, Halonen tarkensi.

Halosen mielestä puolustusvoimien uudistustyö on myös tehtävä yhteensopivaksi siviilipalveluksen kehittämisen kanssa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme