Mainos
Mainos

Halonen ohitti medianäkyvyydessä Vanhasen

Observer Finlandin mukaan presidenttiehdokkaista eniten julkisuutta on saanut Tarja Halonen. MTV3 seuraa ehdokkaiden julkisuutta koko vaalitaistelun ajan.

SDP:n ja vasemmistoliiton ehdokas Tarja Halonen on saanut presidenttiehdokkaista eniten julkisuutta syksyn aikana. Halonen on ohittanut julkisuuden määrässä keskustan Matti Vanhasen, joka on esiintynyt julkisuudessa kesän ja alkusyksyn aikana muita ehdokkaita tiuhempaan.

Observer Finland seuraa MTV:n uutisille presidenttiehdokkaiden julkisuutta koko vaalitaistelun ajan. Tarkastelujakson ajankohta, lokakuun lopusta joulukuun puoliväliin, on ollut virallisten kampanjoiden aloittamisen aikaa, joten ehdokkaat ovat olleet näkyvillä runsaasti.

Edellisjaksossa etenkin Vanhasen saama julkisuus on ollut sävyltään kielteistä, mutta nyt Vanhasen myönteinen julkisuus on kasvanut. Sitä on tullut esimerkiksi virallisesta kampanjoinnin aloittamisesta ja kokoomuksen Sauli Niinistön ohittamisesta gallupeissa.

Eniten sekä myönteistä että kielteistä julkisuutta on saanut presidentti Halonen. Tätä selittää esimerkiksi muiden ehdokkaiden kritiikki Halosen viranhoitoa kohtaan. Myös kriisinhallintalakikiista ja johtamistaidot ovat tuoneet Haloselle lunta tupaan. Kiitosta tuli ainakin ehdokkaaksi asettumisesta ja itsenäisyyspäivän juhlista.

Työväen presidentti Niinistön kampanjaidea toi sekä myönteistä että kielteistä julkisuutta. Kiitosta tuli vaalikirjasta, moitetta epäselvistä turvallisuuspoliittisista näkemyksistä.

Pienpuolueiden kärkinimi julkisuudessa on ollut vihreiden Heidi Hautala. Hän on onnistunut vaaliväittelyissä ja juhli Vanhasen tavoin 50-vuotispäiväänsä. Muiden pienehdokkaiden julkisuudesta valtaosa tuli yhteisesiintymisistä muiden kanssa, kuten vaaliväittelyistä ja gallupeista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.12.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme