Mainos
Mainos

Halonen päättää Afganistan-joukosta huomenna

Noin sadan sotilaan lisäjoukon lähtö Afganistanin kriisinhallintaoperaatioon saa sinetin huomenna, kun presidentti Tarja Halonen päättää joukon lähettämisestä.

Valtioneuvosto hyväksyi Afganistanin presidentinvaalien turvaamiseksi lähtevän joukon tänään. Aikaisemmin eduskunta on näyttänyt vihreää valoa hyväksymällä asiaa koskevan selonteon.

Lähetettävää joukkoa kootaan Porin Prikaatissa Säkylässä ja Utin Jääkärirykmentissä. Porin Prikaatissa koulutettavan suojausjoukkueen on määrä toimia Afganistanissa suojaus- ja partiointitehtävissä sekä yhteistyössä paikallisten turvallisuusviranomaisten kanssa.

Joukon lähettämisen ajankohta on vielä avoin, mutta se lähetettäneen loppukesästä. Se toimii Afganistanissa arviolta neljästä viiteen kuukautta. Suomesta on Afganistanissa jo noin sadan sotilaan joukko mukana kansainvälisessä Isaf-operaatiossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme