Mainos
Mainos

Halonen: Perhekustannusten tasaukset tervetulleita uudistuksia

Tasavallan presidentti Tarja Halosen mielestä isien ja äitien on otettava nykyistä tasaisemmin vastuuta perheen arkipäivästä.

Isäkuukaudet ja perhekustannusten tasaukset molempien vanhempien työnantajien kesken ovat tasavallan presidentti Tarja Halosen mukaan tervetulleita perhepoliittisia uudistuksia.

- Perheiden näkökulmasta isien perhevapaiden käyttöä hillitsee paitsi asenteet myös se, että isät ovat useimmiten perheen enemmän ansaitseva osapuoli. Toisaalta nämä perinteiset valinnat entisestään vahvistavat puolisoiden välisiä tuloeroja, Halonen totesi tänään Mannerheimin Lastensuojeluliiton liittokokouksen avajaispuheessaan.

Halonen uskoo nuorten miesten olevan valmiita ottamaan tasa-arvoisempaa vastuuta lapsistaan ja perheestään, jos perheelle tarjotaan riittävät taloudelliset mahdollisuudet siihen mm. perhekustannusten tasauksella.

- Työelämässä vaaditaan entistä enemmän sitoutumista työhön. Karvaimmin tämän ovat kokeneet nuoret naiset. Olisi tärkeää sekä naisten että miesten ja ennen kaikkea lasten kannalta, että isät ja äidit ottaisivat nykyistä tasaisemmin vastuuta perheen arkipäivästä, Halonen totesi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot