Mainos
Mainos

Halonen: Perustuslain ratifiointia arvioitava

Presidentti Tarja Halosen mukaan EU:n periustuslain ratifioinnista täytyy vielä käydä keskustelua. Halonen toteaa, että Suomella pitää olla realistinen käsitys toimiemme vaikutuksesta Suomessa ja Euroopassa.

Presidentti Tarja Halosen mielestä Suomen päätöksestä ratifioida EU:n perustuslaillinen sopimus täytyy käydä keskustelua. Halonen sanoi Eurooppalaisen Suomen seminaarissa tänään, että pitää arvioida myös sitä miten mahdollinen ratifiointi vaikuttaisi suomalaisten luottamukseen unioniin ja poliittiseen päätöksentekojärjestelmään.

Perustuslaki tehostaisi päätöksentekoa

Halosen mielestä Suomella pitää myös olla realistinen käsitys toimiemme vaikutuksesta Suomessa ja Euroopassa. Presidentin mielestä on selvä, että perustuslaillinen sopimus olisi selkeä parannus nykytilaan. Hän arvioi, että tämä positiivinen suhtautuminen sopimukseen on varmasti kaikkien EU-kumppaneiden tiedossa.

Halonen ei uskonut, että painostuksella saadaan mitään myönteistä aikaan Ranskassa ja Hollannissa, jotka torjuivat sopimuksen kansanäänestyksessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme