Mainos
Mainos

Halonen: Poliitikkojen ei pidä puuttua poliisin Stasi-tutkintaan

Presidentti Tarja Halosen mielestä poliitikkojen ei pidä puuttua Suojelupoliisin Stasi-tutkimukseen. Hän ei myöskään halua mitenkään puuttua ns. Tiitisen listaan.

Halonen kommentoi asiaa Iisalmessa tänään.

Halosen mukaan presidentti Mauno Koiviston ja Supon silloisen päällikön Seppo Tiitisen päätös pitää lista lukkojen takana oli tehty sen aikaisessa maailmassa ja silloisilla tiedoilla. -Tähän asiaan en halua puuttua mitenkään, hän sanoi.

Halonen hyväksyy täysin pääministeri Paavo Lipposen (sd.) kannan, jonka mukaan oikeusvaltiossa poliitikkojen ei pitäisi puuttua poliisin toimintaan.

Halonen vastasi lehdistötilaisuudessa myös kysymykseen Suomen ja Naton suhteesta. Hänen mukaansa suomalaiset ovat realisteja, ja asiat etenevät ajallaan. Seuraavassa turvallisuuspoliittisessa selonteossa varmasti käsitellään asiaa.

Halonen tutustui maakuntamatkallaan Ylä-Savossa mm. rajakarjalais-ortodoksista kulttuuria esittelevään Evakkokeskukseen ja vihki Iisalmen uuden voimalaitoksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme