Mainos
Mainos

Halonen: Politkovskajan murha loukkasi mielipiteenvapautta

Presidentti Tarja Halonen toivoo, että Politkovskajan murha selviäisi ennen kuin Venäjän presidentti Vladimir Putin tulee vierailulle Suomeen vajaan kahden viikon kuluttua.

Tasavallan presidentti Tarja Halosen mukaan venäläistoimittaja Anna Politkovskajan murha oli myös loukkaus mielipiteenvapautta kohtaan. Ylen radiouutisten haastatteleman Halosen mukaan tämä tekee asian erittäin surulliseksi ja järkyttäväksi.

-Toivon, että Venäjällä pyritään eri toimenpitein aikaansaamaan kaksi asiaa. Toinen on erilaisten mielipiteiden kunnioittaminen ja toinen oikeusvaltion keinojen vahvistaminen siten, että ihminen on turvassa.

Halonen toivoo myös, että Politkovskajan murha selviäisi ennen kuin Venäjän presidentti Vladimir Putin tulee vierailulle Suomeen vajaan kahden viikon kuluttua.

EN:n Suomen valtuuskunta tuomitsee Anna Politkovskajan murhan

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunta tuomitsee Politkovskajan murhan. Valtuuskunta vaatii, että murha selvitetään mahdollisimman pikaisesti ja uskottavasti ja syylliset saatetaan oikeuden eteen. Se korostaa ihmisoikeuksien ja sananvapauden merkitystä ja tuomitsee väkivallan.

Euroopan neuvosto on Euroopan laajin poliittinen, erityisesti ihmisoikeuksia vaaliva järjestö. Sen puheenjohtajamaana toimii tällä hetkellä Venäjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme