Mainos
Mainos

Halonen: Presidentillä suuri vastuu taistelujoukkojen perustamisessa

Tasavallan presidentti näkee vastuunsa suurena ja painavana kysymyksessä taistelujoukkojen perustamisesta.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen arvioi kantavansa merkittävää vastuuta EU:n taistelujoukkojen perustamisesta.

Yleisradion haastattelema Halonen totesi, että Suomi sitoutuu kansainvälisissä yhteyksissä toimintaan, josta voi olla vaikutuksia moneen suuntaan. Hän korosti, että nyt on hyvä aika keskustella myös YK:n merkityksestä ja roolista kansainvälisissä kriiseissä.

EU-maat sopivat kaksi viikkoa sitten Brysselissä kolmetoista taistelujoukon perustamisesta. Suomi osallistuu kahteen taistelujoukkoon, joista ensimmäinen luodaan yhdessä Saksan ja Hollannin kanssa. Se on määrä saada toimintakuntoon vuonna 2007. Toinen joukko rakennetaan yhdessä Ruotsin ja Norjan kanssa, ja se saadaan toimintakuntoon vuonna 2008. Suomalaisia sotilaita lähtee joukkoihin noin 330.

Taistelujoukkoja on tarkoitus käyttää erilaisten kriisien hillitsemiseen eri puolilla maailmaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.12.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot