Mainos
Mainos

Halonen: Presidenttiä tarvitaan

Presidentti Halonen katsoo presidentti-instituution olevan yhä tarpeellinen ja muistuttaa äänestysprosentin säilyneen korkeana presidentin vaaleissa.

Presidentti Tarja Halonen kannattaa voimakkaasti presidentti-instituutiota.


Tasavallan presidentti Tarja Halonen tukee vahvasti presidentti-instituutiota.

-Parlamentarismi toimii kansan valitseman eduskunnan ja sille vastuussa olevan hallituksen kautta. Demokratian toinen perinne on kansan valitsema presidentti, joka edustaa koko valtiota. On hyvä, että eduskunnan ja presidentin kaudet ovat eri mittaisia, Halonen sanoo Satakunnan Kansan haastattelussa.

Hän perustelee mielipidettään presidentin vaalien korkealla äänestysprosentilla ja nauttimallaan suurella suosiolla. Halonen toivoo uuden perustuslain arvioinnissa malttia.

-Katsotaan nyt rauhassa pari presidenttiä, muutama hallitus ja eduskunta ennen kuin kannattaa vetää lopullisia johtopäätöksiä, miten perustuslakin on toiminut, sanoo Halonen.

Presidentti kommentoi Satakunnan Kansan haastattelussa myös Irakin tilannetta. Hänen mielestään hyökkäys Irakiin ei ole ainoa vaihtoehto.

-Hyvin selvästi on nähtävissä, että Yhdysvallat etenee sellaisen suunnitelman mukaan, joka voi johtaa sotaan. Heillä on siihen valmius. Toisaalta aikataulun venyminen kertoo, että presidentti Bush ja amerikkalaiset haluavat antaa myös toisen mahdollisuuden. He antavat vihjeen, että meillä on voimaa, mutta sodalle on myös vaihtoehto, sanoo Halonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme