Mainos
Mainos

Halonen puolustaa Afganistanin pommituksia

Presidentti Tarja Halonen pitää Afganistanin pommituksia hyväksyttävinä. Halonen sanoo Tampereella ilmestyvän Aamulehden haastattelussa, että Yhdysvaltain operaatio Afganistanissa onollut YK:n peruskirjan mukainen itsepuolustustilanne.

-Tällä hetkellä näyttää siltä, että pommitusten jatkaminen on tuomassa paremman lopputuloksen, niin vaikeata kuin tätä onkin ääneen sanoa. Sodan käyttäminen on joissain tapauksissa perusteltua suuremman pahan estämiseksi, sanoo Halonen Aamulehden haastattelussa.

-Eräässä vaiheessa tuotiin voimakkaasti esille, että pommitukset pitäisi humanitäärisistä syistä keskeyttää. Vasta-argumentti oli, että niiden lopettaminen vain lykkäisi ja laajentaisi humanitääristä ongelmaa, sanoo Halonen.

Halosen mukaan Suomen kuuluu olla mukana kansainvälisessä yhteistoiminnassa, jotta syyskuun 11. päivän terroritekojen tekijät saadaan kiinni ja vastuuseen. Suomen näkökulmasta siviiliyhteistyö on hänen mukaansa sotilaallisia toimia tärkeämpää.

-On pyrittävä vastustamaan sekä nykyistä terrorismia että sitä terrorismia, joka on mahdollisesti tulossa, sanoo Halonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme