Mainos
Mainos

Halonen: Putin haluaa todistaa olevansa tässä maailmassa

Presidentti Tarja Halosen mukaan Venäjän ilmaisema huoli Ukrainan venäjänkielisen väestön puolesta voi muodostua ongelmaksi. Halonen vieraili MTV:n Studio55-ohjelmassa.

– Nyt eletään aikaa, jolloin ihmiset muuttavat ja venäläisvähemmistöjä muodostuu lähialueillemme.

Halonen epäili Venäjän haluavan tulla vakavasti otettavaksi suurvallaksi.

– En usko että Putin ja muut johdossa olevat haikailevat Neuvostoliiton perään, mutta he haluavat, että Venäjä koettaisiin suurvallaksi kuten vanhoina aikoina.

Vladimir Putinin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin tunteva Halonen otti myös kantaa Merkelin ja Putinin viime päivien puhelinkeskusteluun. Puhelun jälkeen Merkelin kerrottiin todenneen, ettei Venäjän presidentin ajattelu ole ihan tästä maailmasta.

– Ehkä Putin haluaa nyt todistaa, että hän on tässä maailmassa. Oman vahvuuden esittäminen voidaan kuitenkin tehdä monella eri tavalla.

Halonen ei usko, että Venäjän eristäminen kansainvälisestä yhteisöstä olisi välttämättä paras ratkaisu kireän tilanteen helpottamiseen.

– Yleensä ihmiset eivät tule koululuokassa tai kansainvälisessä politiikassa sen paremmaksi vaikka heidät eristetään.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme