Mainos
Mainos

Halonen: Raiskausten uhreja ei saa syyllistää

Presidentti Tarja Halonen varoittaa syyllistämästä raiskausten uhreja, sillä syyllistävä keskustelu voi vähentää rikosten ilmoittamista viranomaisille.

Presidentti Tarja Halosen mukaan naisiin ja lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan on kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota. Lisäksi seksuaalirikosten uhrien avun saantia on pyrittävä parantamaan.

Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kymmenvuotisjuhlassa puhunut Halonen varoitti myös syyllistämästä raiskausten uhreja. Hänen mukaansa uhrin velvollisuuksia ei saa yksipuolisesti korostaa, vaikka terveen järjen mukaisia neuvoja onkin rikosten ehkäisemiseksi hyvä antaa.

Halonen huomautti, että syyllistävä keskustelu voi vähentää rikosten ilmoittamista viranomaisille ja vaikeuttaa näin tekijöiden saattamista vastuuseen. Hän tähdensi, että naisia ja miehiä on koskettava samat käyttäytymissäännöt, eikä yksilöiden itsemääräämisoikeutta tai vapautta voi rajoittaa sukupuolen perusteella.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme