Mainos
Mainos

Halonen: Rauhankumppanuus ei ole Naton odotushuone

Ulkoministeri Tarja Halosen (sd.) mielestä sekä Naton että Venäjän olisi nähtävä Naton laajennetun rauhankumppanuuden edut. Halonen sanoi tänään Helsingissä pidetyssä seminaarissa, että rauhankumppanuudessa ei ole kysymys Nato-jäsenyyden odotushuoneesta vaan yhdestä osallistumisen mallista.

Halonen puhui Steten (Suomen toimikunta Euroopan turvallisuuden edistämiseksi) järjestämässä seminaarissa, jossa pohdittiin Suomen asemaa Euroopan uudessa turva-arkkitehtuurissa. Halonen piti Naton ja Venäjän välistä sopimusta myönteisenä asiana, mutta katsoi myös rauhankumppanuuden eli PfP:n kaipaavan jatkoa.

Halosen mielestä Suomen liittyminen Euroatlanttiseen kumppanuusneuvosoon EAPC:hen oli luonnollinen jatko Suomen aiemmalle toiminnalle. EAPC perustettiin muutama viikko sitten Sintrassa Portugalissa pidetyssä ulkoministerikokouksessa, johon osallistuivat Nato-maat sekä sotilasliiton ns. kumppanuusmaat.

Halosen mielestä Eurooppa ei ole Naton ja Venäjän sopimuksen myötä jakautumassa uudelleen etupiireihin. Hän totesi, että Nato on avoin järjestö, jonka laajeneminen on jatkuva prosessi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme