Mainos
Mainos

Halonen: Ruotsalaisten nälvintä täytyy vain kestää

Presidentti Tarja Halosen mielestä ruotsalaisten ilkkuminen suomalaisjoukkojen kotiutumisesta Afganistanista täytyy vain kestää.

Ruotsalainen Aftonbladet kertoi eilen verkkosivuillaan, että suomalaiset rauhanturvaajat ovat väsyneitä ja kärsivät koti-ikävästä Afganistanissa. Lehti suitsuttaa, että sotilaat haluavat kotiin ja heidät korvataan "rohkeammilla" ruotsalaisilla.

- Ollaan me nyt ihan rentoutuneita ja suodaan ruotsalaisille mahdollisuus onnellisuuteen vähän aikaa. Suomalaisten osuus rauhanturvaamisessa ja heidän vastuullisuutensa on aivan samaa luokkaa kuin ennenkin, Halonen vakuutteli MTV:n uutisille Syyrian-vierailullaan.

Rivien välistä saattoi kuitenkin lukea, että Halonen on edelleen harmistunut 80 suomalaissotilaan kotiinpaluusta.

- Suomalaisten muita aikaisempi kotiinpaluu tapahtui nyt tämän kerran. Sehän on kuitenkin hieno juttu, että tämä ei ole tavanomaista, Halonen selitteli.

- Ehkäpä joudumme tässä nyt oman itsetuntomme kanssa kamppailemaan, kun ruotsalaiset paikkasivat tilanteen, ja hyvä niin. Me teemme ruotsalaisten kanssa yhteistyötä, eikä tämä ole mikään maaottelu, Halonen vakuutteli kerta toisensa jälkeen.

Prikaatikenraali Veli-Pekka Parkatti kertoi alkuviikolla MTV3:n uutisille, että 80 suomalaisrauhanturvaajaa kotiutuu Afganistanista täysin suunnitelmien mukaisesti tämän kuun lopulla. Alun perin tiedossa oli ollut, että kun suomalaisturvaajien työsopimus Afganistanissa loppuu, Ruotsi lähettää korvaavan määrän omia rauhanturvaajiaan tilalle.

- Ei mitään suomalaisia vahvuusjoukkoja koskevaa "jäämisoptiota" ole edes ollut, Parkatti kommentoi MTV:n uutisille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot