Mainos
Mainos

Halonen: Suomella ei tarvetta liittyä Natoon

Presidentti Tarja Halonen kannattaa Nato-jäsenyyden sijasta EU:n ja Naton välistä yhteistyösopimusta.

Presidentti Tarja Halosen mielestä Suomella ei ole tarvetta liittyä sotilasliitto Natoon.

Sanomalehti Kalevan haastattelema Halonen ihmettelee, miksi Naton merkitys on kohonnut julkisessa keskustelussa Suomessa ylitse muiden. Hän ei näe merkkejä siitä, että kansa ja poliittinen johto vaatisivat jäsenyyden hakemista.

Halonen kannattaa jäsenyyden sijaan EU:n ja Naton välistä yhteistyösopimusta. Sopimuksen tarkoituksena olisi antaa EU:lle oikeus käyttää Naton suunnitteluresursseja.

EU:n sotilaskomitean puheenjohtajan Gustav Hägglundin esittämää ajatusta unionin puolustusulottuvuuden ja Naton yhdistämisestä presidentti pitää epätodennäköisenä.

Ahtisaari eri linjoilla

Presidentti Martti Ahtisaarella on myönteisempi näkemys Suomen mahdollisesta jäsenyydestä.

Toukokuussa Seura-lehdessä (21/02) haastateltu Ahtisaari uskoo Suomen ja Ruotsin liittyvän aikanaan Natoon. Ahtisaari pitää jäsenyyttä luonnollisena kehityksenä.

Ahtisaari ennakoi Naton laajenevan pian voimakkaasti. Ulkopuolelle jäävät mm. Ukraina, Valko-Venäjä ja Moldova, minkä jälkeen Suomeltakin aletaan tiedustella, miksei se ole jäsen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme