Mainos
Mainos

Halonen: Suomen viennistä kolmannes ympäristöystävällistä

Presidentti muistutti ilmastokokouksessa pitämässään puheenvuorossa, että Suomessa ympäristöystävällinen teknologia on jo laajassa käytössä.

New Yorkissa parhaillaan käynnissä olevan ilmastokokouksen osallistujamaat ovat korostaneet pikaisen toiminnan tärkeyttä. Suomen puheenvuoron kokouksessa pitänyt presidentti Tarja Halonenkin muistutti, että aika alkaa käydä vähiin.

- Kioton pöytäkirjan sitoumuskausi päättyy vuonna 2012 ja ennen vuotta 2009 meidän on saavutettava yksimielisyys siitä, miten edetä, Halonen kiirehti puheessaan.

- Joulukuussa Balilla järjestettävä kokous on tärkeä tilaisuus osoittaa sitoutumisemme, hän jatkoi.

Halosen mukaan on tärkeää, että teollistuneet maat muistavat vastuunsa.

- Teollistuneiden maiden täytyy tehdä kaikki mahdollinen edistääkseen ympäristöystävällisten tekniikoiden saatavuutta kaikkialla maailmassa, hän painotti.

Suomessa ollaan jo pitkällä

Halonen muistutti puheenvuorossaan, että Suomessa käytetään jo laajasti ympäristöystävällistä teknologiaa.

- Suomi on panostanut ilmasto- ja energiateknologiaan, erityisesti sähkön ja lämmön yhteistuotantoon, bioenergiaan ja tuulivoimateknologiaan. Kolmasosa Suomen viennin kokonaisarvosta koostuu ympäristöystävällisestä teknologiasta, presidentti kehaisi kuulijajoukolle.

Myös Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger painotti tekojen tärkeyttä.

-Toiminta, toiminta, toiminta, kiteytti hän tilanteen puheessaan.

Schwarzenegger peräänkuulutti asennemuutosta. Hänen mukaansa on turhaa enää katsoa taaksepäin ja etsiä syyllisiä.

-On katsottava tulevaisuuteen, Schwarzenegger sanoi.

Kuvernööri peräänkuulutti myös uutta kansainvälistä sopimusta, joka takaisi mahdollisimman laajan kansainvälisen yhteistyön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot