Mainos
Mainos

Halonen: Suomi on edelleen kysytty

Presidentti Tarja Halosen mukaan Suomi on edelleen kysytty YK:ssa ja maailmalla. Halonen kommentoi asiaa MTV3:n ja Porin kaupungin SuomiAreena-tapahtumassa.

Suomi ja muut pohjoismaat saivat nuhteita liiasta ylimielisyydestä Suomen hävittyä kisan YK:n turvaneuvoston vaihtuvan jäsenen paikasta viime vuoden lopulla.

Halosen mukaan ylimielisyys-teema tuntuu nyt olevan eräänlainen trendi, mutta presidentti muistuttaa myös, että Suomelle riittää kysyntää.

– Kun katsoo niitä puhujapyyntöjä ja erilaisia puheenjohtajuuksia, joihin pohjoismaita ja myöskin Suomea kysytään, niin kyllä niistä voi päätellä, että pohjoismainen yhteiskuntamalli on edelleen suuren mielenkiinnon kohteena. Meidän hyvinvointiyhteiskunta, suhteellisen suuri avoimuus sekä kansalaisaktiivisuus kiinnostavat, listaa presidentti Halonen.

Suomen ulkoministeriö julkisti tänään uuden YK-strategian, jolla tähdätään YK-roolin vahvistamiseen. Strategiassa painotetaan mm. kestävää kehitystä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme