Mainos
Mainos

Halonen toivoo globalisaation lisäävän valtioiden yhteistyötä

Tasavallan presidentin mielestä usean maailmalla toimivan kansainvälisen järjestön työn kehittäminen yksin ja yhdessä YK:n kanssa on välttämätöntä tulevaisuudessa.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen toivoo valtioiden ja kansainvälisten järjestöjen tehostavan yhteistyötään globalisaatiosta aiheutuvien ongelmien vähentämiseksi.

Halosen mukaan yhteistyötä tulisi kanavoida erityisesti YK:n kautta, jotta globalisaation hyödyt ja haitat jakautuisivat oikeudenmukaisesti sekä maiden sisällä että niiden välillä.

Halonen esitti näkemyksiään puheessaan presidentinlinnaan kutsutulle diplomaattikunnalle perinteisillä juhlapäivällisillä. Ulkomaisten diplomaattien lisäksi tilaisuuteen osallistui suomalaisia vieraita.

Halonen korosti, että Maailman kauppajärjestön, Maailmanpankin, Kansainvälisen valuuttarahaston ja monen muun globaalilla tasolla toimivan järjestön oman työn kehittäminen ja keskinäisen toiminnan tehostaminen yhdessä YK:n kanssa on välttämätöntä.

- Kun me tiedämme lisäksi sen, kuinka ainutlaatuinen YK:n asema kaikkine puutteineenkin on myös kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämisessä, on meidän kaikkien syytä ponnistella YK:n arvovallan ja toimintaedellytysten vahvistamiseksi, Halonen sanoi.

Tarja Halonen muistutti, että kansallisvaltiot ovat edelleenkin tärkeimmät vaikuttajat globalisaatiossa, minkä vuoksi tarvitaan aikaisempaa vahvempia, demokraattisia valtioita, jotka toimivat oikeudenmukaisuuden puolesta sekä omassa maassaan että maailmalla. Tämä työ demokratian, ihmisoikeuksien, oikeusvaltion tai sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta koituu Halosen mukaan ihmisten hyväksi myös globalisaation hallinnassa. Halonen toivoikin globalisaation saavan valtiot entistä läheisempään yhteistyöhön samaan tapaan kuin ympäristökysymykset ovat herättäneet huomaamaan, että planeettamme on yhteinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme