Mainos
Mainos

Halonen tuomitsee naisiin kohdistuvan väkivallan

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on ottanut voimakkaasti kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Presidentti Halonen puhui asiasta Helsingissä Naistenpäivän väkivaltaseminaarissa.

Halonen totesi puheessaan, että naisten ja tyttöjen oikeuksiin tulee kiinnittää erityistä huomiota niin maailmalla kuin Suomessakin.

- Suomessa kuolee joka toinen viikko nainen nykyisen tai entisen puolisonsa käden kautta. Viidesosa suomalaisista naisista elää tällä hetkellä fyysisen väkivallan varjostamassa parisuhteessa. Naisiin kohdistuva väkivalta on oikeusvaltiossa myös laillisuuskysymys: yhteiskunnan on huolehdittava siitä, että väkivallantekijät vastaavat tekojensa seurauksista. Ihmisoikeuksien pitää toteutua myös ihmisen perhepiirissä, Halonen korosti.

Presidentti huomautti myös, että parisuhdeväkivallan vuosittaiset kustannukset Suomessa ovat yli 150 miljoonaa euroa. Lukuun eivät Halosen mukaan sisälly henkisen väkivallan kustannukset tai pelossa elävien ihmisten ahdistus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme