Mainos
Mainos

Halonen tyytyväinen Yhdysvaltain-matkaansa

Presidentti Halonen sanoo Suomen saaneen kovasti kiitoksia hänen Yhdysvaltain-matkallaan.

Presidentti Tarja Halonen oli silminnähden tyytyväinen kaksipäiväiseen työvierailuunsa Washingtonissa. -Se meni sanalla sanoen hyvin, sanoi Halonen Valkoisen talon ulkopuolella tiistaina ennen kotiinlähtöään pitämässään viimeisessä tiedotustilaisuudessa. Hän iloitsi Suomen saamista kiitoksista, kaikki korkean tason keskustelukumppanit olivat suitsuttaneet kiitosta Suomen vakaalle ja luotettavalle kansainväliselle yhteistyölle.

-Meillä Suomessa ei kovin paljon kehuta ja meillä ollaan kovin itsekriittisiä, sanoi Halonen. -Ollaan nyt vaan tyytyväisiä, että ollaan tyytyväisiä, hän sanoi. Hän korosti myös sitä, että Suomen ja Yhdysvaltain väliset suhteet ovat kitkattomat eikä Yhdysvalloilla ole Suomelta mitään erityistä toivottavaa. -Ollaan samanlaisia kuin ennenkin, hymyili Halonen.

Lähi-idässä aloitettava alusta

Washington Post -lehti kuittasi Halosen vierailun tämänpäivän numerossaan. Ulkomaan aiheisiin keskittyvä lehden kolumnisti Nora Boustany oli haastatellut Halosta, aiheena oli Lähi-itä. Jutussa Halonen oli korosti sitä, kuinka Eurooppa on valmis vastamaan kriisiin käytännön tasolla. Hänen mukaansa eurooppalaiset tietävät historiallisen taustansa vuoksi, kuinka normaalielämää pyritään rakentamaan.

-Luulen, että kaikki kysymme itseltämme, mitä tehdä seuraavaksi, hän pohtii. Hänen mukaansa Oslon sopimuksen ja Madridin kokouksen tuomat mahdollisuudet on hukattu ja "nyt meidän on aloitettava taas alusta". -Ei ole olemassa yhtäkään viisasta meistä tai naista, joka voi ratkaista tämän, hän sanoo lehdessä. -On tehty liikaa virheitä. Hän suree artikkelissa myös sitä, kuinka paljon palestiinalaisalueille eurooppalaisilla varoilla rakennettua infrastruktuuria on tuhoutunut. -Mutta tietenkään emme voi lopettaa, meidän on autettava, hän sanoo.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme