Mainos
Mainos

Halonen: Ulkopolitiikan hoidossa ei kitkaa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen torjuu arviot, joiden mukaan hänen ja valtioneuvoston välillä olisi näkemyseroja siitä, miten maan ulkopolitiikkaa johdetaan.

Valtiosääntöoikeuden professori Antero Jyränki on katsonut, että presidentin ja valtioneuvoston yhteistoiminta ei toimi uuden perustuslain hengen mukaisesti. Oulussa tänään vierailleen Halosen mukaan yhteistoiminta sujui kitkattomasti esimerkiksi Nizzan huippukokouksessa joulukuussa. Halonen sanoo, että Suomen edustajilla oli harvinaisen hyvä yhteinen pohja verrattuna muihin maihin.

-Sen lisäksi, että kokouksissa olivat mukana presidentti, pääministeri ja ulkoministeri, paikalla olivat myös valtiovarainministeri Sauli Niinistö ja EU-asioista vastaava ministeri Kimmo Sasi, sanoo Halonen. Lisäksi eduskunnan suureen valiokuntaan pidettiin jatkuvasti yhteyttä eli Halosen mukaan poliittinen johto oli mukana mahdollisimman laajasti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme