Mainos
Mainos

Halonen uskoo: Afganistan-operaatio ei nouse vaaliteemaksi

Presidentti Tarja Halonen on tyytyväinen Afganistan-vierailunsa antiin. MTV3:n uutisten haastattelussa Halonen totesi, että etenkin toimiva yhteistyö muiden rauhanturvaoperaatioon osallistuvien maiden kanssa on erittäin tärkeä asia.

- Olen erittäin tyytyväinen siitä, että suomalaiset ovat hyvin motivoituneita. Yhteistyö ruotsalaisten, norjalaisten ja saksalaisten joukkojen kanssa kulkee tietojeni mukaan hyvin. Tämä on tavattoman tärkeä asia, toteaa Halonen.

Halonen ei usko, että Afganistanin operaatio nousisi merkittäväksi vaaliteemaksi Suomessa.

- Kaikissa länsimaissa vaalit käydään kotimaisilla teemoilla. Valtaosa budjetista on rahoja, joita käytetään kotimaassa. Tässä mielessä uskon, että teemoissa suomalainen yhteiskunta on keskeisessä asemassa myös vaaliteemoissa.

Halonen toivottaa vaalikeskusteluun kuitenkin tervetulleeksi kaikki kansainväliset kysymyksetkin.

Presidentti Halosen kaksipäiväinen tutustumismatka suomalaisjoukkojen tukikohtaan Mazar-i-Sharifiin päättyi tänään. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun presidentti vieraili suomalaisten sotilaiden luona Afganistanissa.

(MTV3)

Katso Rita Strömmerin raportti:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme