Mainos
Mainos

Halonen uskoo Suomen ja Ruotsin WEU-kompromissiin

Ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) uskoo edelleen Suomen ja Ruotsin tekemään kompromissiesitykseen EU:n ja Länsi-Euroopan unionin WEU:n työnjaosta. Halonen sanoi tänään Tallinnassa, että on hyvä, jos unionin hallitustenvälisessä konferenssissa saadaan edes se askel tehdyksi.

Halonen korosti, että Suomi ja Ruotsi tekivät kriisinhallintaa ja rauhanturvaamista koskevan ehdotuksensa löytääkseen suurimman mahdollisen kompromissin eri EU-maiden välillä.

Silloin tiedettiin muun muassa Saksan ja Ranskan ajavan tiiviimpää yhteistyötä EU:n ja WEU:n välillä ja Englannin olevan löyhemmän mallin kannalta.

Halonen toisti Tallinnassa kantansa, jonka mukaan EU-maiden on hallituskonferenssissa itse löydettävä malli EU:n hallinnolle ja unionin suhteille WEU:hun. Unionin laajentumisesta päättävät hänen mukaansa nykyiset jäsenmaat, eivät ulkopuoliset tahot.

Saksan, Ranskan, Belgian, Luxemburgin ja Espanjan ajamaa EU:n ja WEU:n yhdistymistä on pidetty uhkana Baltian maiden EU-jäsenyydelle, koska se edellyttäisi mahdollisesti liittymistä Natoon. Venäjä on taas selkeästi torjunut Baltian maiden Nato-jäsenyyden.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme