Mainos
Mainos

Halonen uskoo Vietnamin kehitykseen

Presidentti Tarja Halonen arvioi, että Suomen ja Vietnamin välillä päästään vähitellen kehitysyhteistyöstä normaalin kauppaan.

Halonen katsoo valtiovierailullaan Vietnamissa, että kahdenvälinen kehitysyhteistyö jatkuu Vietnamin talouden nopeasta kehityksestä huolimatta silti vielä vuosia.

Vierailun yhteydessä allekirjoitetut neljä taloudellista yhteistyösopimusta kuvaavat presidentin mukaan kuitenkin hyvin asteittaista siirtymistä kehitysyhteistyöstä normaaliin kaupankäyntiin.

Hanoissa käydyissä vierailun virallisissa keskusteluissa käsiteltiin myös maiden välisten investointien ja kaupan esteitä ja niiden poistamismahdollisuuksia.

Vietnamin presidentti Nguyen Minh Triet lupaa, että maiden välisissä taloussuhteissa alkaa kokonaan uusi vaihe. Hänen mukaansa Vietnam on valmis kuulemaan myös konkreettisia ehdotuksia suomalaiselta talouselämältä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme