Mainos
Mainos

Halonen uskoo voittoon

Kärkiehdokkaat kommentoivat kannatuslukemiaan parhaillaan käynnissä olevassa MTV:n vaalitentissä. Ehdokkaat ovat luottavaisia lukujen suhteen.

Näin kolme kärkiehdokasta, Tarja Halonen, Matti Vanhanen ja Sauli Niinistö, kommentoivat kannatuslukuja MTV:n vaalitentissä.

- Minä uskon voitoon näissä vaaleissa. Sen sitten näkee, onko se ensimmäinen vai toinen kierros, Halonen sanoi.

Keskustan Matti Vanhasen kannatus on nyt 19 % eli 4 prosenttiyksikköä nousua lokakuusta. Kysyttäessä missä on vika, kun omatkin rivit ovat vielä vuotaneet, Vanhanen vastasi, että siinä on voimavara.

- Se nousee nyt seuraavaksi noin 25:een ja siitä eteenpäin. Galluppi kertoo vain sen hetken tilanteen ja riittää että jokainen ihminen kääntää kertaalleen mielipiteensä niin presidentti vaihtuu, Vanhanen jatkoi.

Kokoomuksen ehdokas Sauli Niinistö 18 prosenttia eli sama kuin MTV:n mittauksessa lokakuussa. Onko alkukiito nyt hyytynyt?

- Katsotaan nyt vaikka että miten tämäkin ilta tässä sujuu, ehkä numerot vähän vaihtuu, Niinistö vastasi.

MTV:n Research Internationalilla teettämän kyselyn mukaan Tarja Halonen valittaisiin presidentiksi suoraan ensimmäisellä kierroksella 58 prosentin kannatuksella. Pääministeri Matti Vanhasen kannatus on nousussa ja hän on kiilannut niukasti kokoomuksen Sauli Niinistön edelle. Porvariyhteistyön mahdollisuudet näyttävät kyselyn perusteella heikoilta.

Kyselyn tulokset:

MTV:n tuoreessa kyselyssä Halosen kannatus on 58 prosenttia - lokakuusta kannatus on laskenut siis kolme prosenttiyksikköä.

Kyselyn uutinen löytyy porvaripuolelta. Pääministeri Vanhanen on kiilannut kokoomuksen Niinistön edelle. Keskusta on saanut ainakin oman väkensä liikkelle, sillä Vanhanen on nostanut kannatustaan neljällä prosenttiyksiköllä ollen nyt 19 prosenttia. Niinistön kannatus on ennallaan 18 prosentissa.

Muiden ehdokkaiden kannatus pysyy pohjamudissa eikä muutoksia ole tapahtunut. Vihreiden Heidi Hautala saa kahden prosentin kannatuksen, muut saavat tyytyä yhteen.

Halonen vahva myös mahdollisella toisella kierroksella

Tällä tuloksella siis toista kierrosta ei tarvittaisi. Jos sellainen tulee, Halosen ylivoima on yhä murskaava. Vanhasen Halonen löisi prosentein 69 - 31. Ja täsmälleen samoilla luvuilla kaatuisi myös Niinistö.

Porvariyhteistyöstä ei kannata toisella kierroksella haaveilla, vaikka yhteistyöhalukkuus onkin jonkin verran parantunut. Joka tapauksessa keskustalaiset eivät lähtisi Niinistön kelkkaan, vaan toisella kierroksella Halosen taakse menisi 57 prosenttia keskustan kannattajiksi. Kokoomuslaisista Halosta tukisi 52 prosenttia jos Niinistö ei ole jatkossa.

Gallup on tehty viimeisen parin viikon aikana ja viimeiset kyselyt tehtiin eilen eli kampanjoiden vaikutus alkaa näkyä. Kyselyyn haastateltiin yli tuhattakahtasataa. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.12.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme