Mainos
Mainos

Halonen vaatii Itä-Timorilta yhteistyöhalua

Ulkoministeri Tarja Halonen on huolestunut siitä, että loputkin ulkomaiset tarkkailijat poistuvat Itä-Timorista.

-Suuri osa alueelta tulevasta tiedosta on hajanaista ja vahvistamatonta. Harvoja jäljellä olevia journalisteja on estetty raportoimasta, Halonen arvioi. Kansainvälisten avustusjärjestöjen työntekijät ja suurin osa ulkomaisista journalisteista on jo poistunut alueelta. Myös Itä-Timorissa vielä olevia YK:n työntekijöitä ollaan evakuoimassa.

-Niin ollen Itä-Timoriin ei jää enää juuri lainkaan puolueettomia silminnäkijöitä, Halonen pelkää. Halonen kertoi, että EU kehottaa Indonesiaa suostumaan YK:n valtuuttaman kansainvälisen sotilasjoukon läsnäoloon Itä-Timorissa, jotta väkivaltaisuudet saataisiin loppumaan.

Indonesian ulkoministeri Ali Alatasille toimitetussa viestissä Indonesian hallitusta suostutellaan kääntymään YK:n turvallisuusneuvoston puoleen.
-EU:n neuvoston puheenjohtajana kehotan Indonesiaa edelleen mitä painokkaimmin yhteistyöhön YK:n kanssa, Halonen vaatii.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot