Mainos
Mainos

Halonen: Valtion johto keskustellut tilanteesta

Presidentti Tarja Halonen on antanut lyhyen lausunnon Yhdysvaltojen johtamien iskujen johdosta. Halonen ilmoitti olleensa yhteydessä sekä pääministeri Paavo Lipposeen että ulkoministeri Erkki Tuomiojaan. Tilannetta käsitellään myös huomenna aamulla ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kokouksessa.

Presidentin lausunnossa todetaan, että Yhdysvallat pitää Osama bin Ladenin johtamaa al-Qaida-järjestöä vastuullisena Yhdysvalloissa 11. syyskuuta tehtyihin terroritekoihin ja on sen johdosta ryhtynyt toimiin al-Qaidan ja Afganistanin Taleban-hallinnon sotilaallisia kohteita vastaan.

Halonen viittaa lausunnossaan 21. syyskuuta pidetyn ylimääräisen EU-huippukokouksen päätöslauselmaan, jossa todettiin, että Yhdysvaltojen vastaisku on YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1368 perusteella oikeutettu. Presidentti ei ottanut sen laajemmin kantaa tapahtuneeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme