Mainos
Mainos

Halonen valtiovierailulla Australiassa

Halonen tapaa huomenna Australian pääministerin, jonka kanssa keskusteluita käydään muun muassa ilmastonmuutoksesta.

Presidentti Tarja Halonen on tänään aloittanut valtiovierailun Australiaan. Halosta oli vastassa joukko suomalaissiirtolaisia, jotka olivat pukeutuneet kansallispukuihin. Australian valtiota edusti kenraalikuvernööri Michael Jeffery.

Halonen keskustelee huomenna pääministeri John Howardin kanssa muun muassa ilmastonmuutoksesta. Australia ei ole ratifioinut Kioton päästösopimusta, mutta maan toivotaan osallistuvan sen jälkeiseen yhteistyöhön. Kioton sopimus umpeutuu viiden vuoden päästä.

Halonen arvioi äskettäin australialaisen lehden haastattelussa, ettei ilmastokysymystä voida ratkaista yksin ydinenergialla. Howardin keskusta-oikeistolainen hallitus harkitsee puolestaan maan ensimmäisen ydinvoimalan rakentamista. Australiassa tuotetaan sähköä lähinnä kivihiilellä.

Tapaamisessa nousevat esille myös vapaakauppaneuvottelujen tulevaisuus, Acehin rauhanprosessi Indonesiassa ja Irak. Australialla on Irakissa noin 1500 sotilasta.

Halonen matkustaa loppuviikosta myös Uuteen-Seelantiin. Suomesta ei ole tehty maahan aiemmin valtiovierailua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme