Mainos
Mainos

Halonen: Veikkasin Perussuomalaisille 32 paikkaa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen kertoo, että vaalitulos yllätti myös hänet. Tosin ei kuitenkaan aivan täydellisesti.

– Veikkasin henkilökohtaisesti Perussuomalaisille 32 paikkaa, kertoi Halonen saapuessaan CMI-järjestön juhlaseminaariin.

Melko lähelle presidentin arvaus kuitenkin osui, sillä Perussuomalaiset saivat vaaleissa 39 paikkaa eduskunnasta.

Tähän mennessä suurin muutos on tapahtunut Halosen mukaan kuitenkin äänestyskäyttäytymisessä.

– Suomalaiset ovat löytäneet jälleen tavan vaikuttaa. Mielestäni on positiivista, että Suomessa muutos merkitsee sitä, että rynnätään vaaliuurnille eikä kaduille, toteaa Halonen.

Hallituksen muodostamiseen presidentti ei halua puuttua millään tavalla.

- Poliittisen puolueet tekevät johtopäätöksiä omissa piireissään ja keskenään. Tässä ei tarvita vielä presidenttiä millään lailla.

Halonen toteaa, että perustuslain ja eduskunnan tekemien päätösten pohjalta näyttäisi selvältä, että suurin puolue aloittaa hallitustunnustelut.

- Olen aika optimisti sen suhteen, että vaikka edessä onkin haastava tehtävä, niin eiköhän suomalaisella käytännöllisyydellä pärjätä tässäkin kohtuullisessa ajassa.

Halonen avasi tänään tänään presidentti Martti Ahtisaaren CMI-järjestön 10-vuotisjuhlaseminaarin.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme