Mainos
Mainos

Halonen: Vuosi on ollut raskas

Presidentti Tarja Halonen on taistellut tällä viikolla raivoisasti vallastaan. EU-lautaskiista on käynyt kuumana, ja presidentin valtaoikeuksia on riisuttu monelta suunnalta.

Tänään Halonen paistattelee kuitenkin kansakunnan emäntänä, kun suomalaiset seuraavat jälleen kerran silmä kovana Linnan juhlia.

Halosen mukaan kulunut vuosi on ollut monella tapaa raskas.

- Meillä on kotimaassa huononeva talous- ja työllisyystilanne ja kansainvälinen talouskriisi, hän sanoo MTV:n uutisten haastattelussa.

Myönteisiä asioita Halosen mukaan vuodessa ovat olleet edistysaskeleet kansainvälisessä yhteistyössä. Halosen ajatukset ovatkin siirtyneet jo maanantaina alkavaan Kööpenhaminan ilmastokokoukseen.

- On iloinen asia, että kokous on nyt. Otamme globaalisti yhteisen vastuun, että maapallo on edes kohtuullisessa kunnossa lastenlapsille, presidentti sanoo.

Linnassa juhlitaan tänään kestävän kehityksen teemalla. Halosen mukaan ihmisiä olisi kannustettava esimerkiksi ympäristöystävällisten remonttien tekoon. Hän lähettääkin aiheesta viestin hallitukselle:

- Toivon kovasti, että energiansäästöä mahdollistavia kotitalousremontteja voitaisiin tehdä. Minusta tuntuu, että ihmisten mieli on tällaisille korjauksille altis, kunhan talous antaa myöden.

Presidentin puoliso tohtori Pentti Arajärvi toivoo kansalaisilta aktiivista otetta ja päättäjien kovistelua ympäristöasioissa.

- Asioista kannattaa puhua päättäjille. Minäkin olen koettanut tukea tätä vieressä olevaa, hän sanoo Haloseen päin.

Presidentin mukaan viesti on mennyt perille.

- Pentti Arajärvi on hyvin aktiivinen kansalaisvaikuttaja. Kansalaisvaikuttaminen on hyvä asia kaikille, Halonen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme