Mainos
Mainos

Halonen yksityiskoneella Afrikkaan - lasku puoli miljoonaa

Presidentti Tarja Halosen Afrikan-lennon kustannukset nousevat ennätyssuuriksi. Halonen teki viiden päivän matkan Namibiaan ja Etelä-Afrikkaan helmikuun lopulla. Presidentti Tarja Halosen lennosta Afrikkaan on laskutettu 481 000 euroa.

Iltalehden mukaan se on tiettävästi suurin tilauslentokonelasku Halosen virkakaudella.

Halosen lehdistöpäällikkö Eila Nevalainen kertoo MTV3:n uutisille, että matkaa suunniteltaessa eri lentovaihtoehdot selvitettiin tarkasti. Tilauskoneen käyttö oli Nevalaisen mukaan toiminnan ja turvallisuuden kannalta taloudellisin vaihtoehto.

- Suomesta ei pääse Etelä-Afrikkaan suorilla lennoilla. Kun selvitimme reittilentojen vaihtoehtoja, tilauskone osoittautui lopulta taloudellisesti järkevimmäksi vaihtoehdoksi. Lentoreiteillä mailit ratkaisevat ja niitähän kertyy Etelä-Afrikkaan matkustettaessa aika paljon, Nevalainen toteaa.

Ensi maanantaina presidentti Halonen matkustaa viisipäiväiselle vierailulle Turkkiin. Paluumatkalla Halonen vierailee myös Serbiassa. Myös ensi viikon matkat presidentti tekee vuokratulla koneella.

Halosen Afrikan-matkan kustannuksista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme