Mainos
Mainos

Halonen Ylelle: Hallituksen pystyttävä moniotteluun

Presidentti Tarja Halonen toivoo, että Suomen hallitus pystyy syksyn aikana käsittelemään kahta isoa ongelmaa yhtä aikaa. Talouskriisin rinnalla on huolehdittava myös siitä, etteivät rasismi ja vihapuheet lisäänny.

– Jos taloudellinen tilanne pysyy vaikeana ja jopa heikkenee, niin silloin me nimenomaan tarvitsemme sellaista malttia, joka osaa demokratian keinoin lyödä vastaan sellaisia populistisia vastauksia, jotka eivät tuo tulosta mutta voivat tuoda vihaa ja katkeruutta, Halonen sanoo Ylen haastattelussa.

Presidentti uskoo, että Euroopan unionilla on avaimet omiin kriiseihinsä. EU:ssa on totuttu neuvottelemaan hyvin erilaisten kansojen kesken. Halosen mukaan EU on keitetty monissa liemissä.

– Euroopan unionilla on sen yksittäisten maiden arveluttavasta historiasta huolimatta semmoinen maine, ja monissa kehitysmaissa on sanottu, että sitä on katsottu osittain mallina ja osittain kumppanina.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme