Mainos
Mainos

Haloselle onnittelutervehdyksiä ulkomailta

Tarja Halonen sai voiton ratkettua lukuisia onnittelusähkeitä – myös ulkomailta.

Ruotsin pääministeri Göran Persson onnitteli eilen illalla Tarja Halosta uudelleenvalinnasta.

- Haluan onnitella Tarja Halosta hänen saamastaan luottamuksesta jatkaa Suomen presidenttinä. Vaalitulosta ei pidä nähdä vain ilmauksena Suomen kansan edistykselliselle politiikalle. Tämä merkitsee myös jatkuvuutta Suomen politiikalle, pääministeri Persson totesi.

- Samalla kun onnittelen Tarja Halosta hänen uudelleen valintansa johdosta, haluan myös ilmaista kunnioitukseni hänen vastaehdokkaalleen Sauli Niinistölle, pääministeri Göran Persson viestitti.

Ruotsin kokoomusjohtaja: Niinistön kannatus uskomattoman hyvä

Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Fredrik Reinfeldt piti Sauli Niinistön saavuttamaa kannatusta uskomattoman hyvänä.

- Suomen presidentinvaalien toisesta kierroksestahan tuli tavattoman tasaiset. Onnittelen Tarja Halosta uudelleenvalinnasta, ja samalla haluan onnitella Sauli Niinistöä hurjasta vaalitaistelusta ja tuloksesta, Reinfeldt kommentoi.

- Niinistö lähti vaalikamppailuun haastajana, ja hänen kannatuksensa kasvoi koko ajan. Hänelle luvattiin aluksi kahdenkymmenen prosentin kannatusta, ja lopuksi hän sai melkein puolet Suomen kansan äänistä. Tämä on uskomatonta, Reinfeldt pohdiskeli.

- Sauli Niinistö käytti meidän perustelujamme työtä tekevästä väestöstä, ja siksi tämä tulos inspiroi myös Ruotsin tulevia vaaleja ja vaalitaisteluja, Reinfeldt sanoi. Hän totesi, että Suomessa presidentin virka on ollut nyt hyvin pitkän aikaa sosiaalidemokraateilla.

Tarja Halosen uudelleenvalinnan myötä sosiaalidemokraattinen presidenttiputki venyy 30 vuoden mittaiseksi. Se alkaa muistuttaa hieman Ruotsin tilannetta: hallitukset ovat sosiaalidemokraattisia vuosikymmenestä toiseen.

- Erona on tietysti, että Suomen eduskunnassa porvareilla on enemmistö ja poliittisessa valtarakennelmassa pääministerin tehtävä on tärkein, koska pääministerillä on eniten valtaa, Reinfeldt arvioi.

Norjan pääministeriltä tunteikas onnittelusähke

Norjan pääministeri Jens Stoltenberg onnitteli presidentti Tarja Halosta vaalivoitosta sunnuntai-iltana. Stoltenbergin onnittelut olivat tunteikkaat.

- Rakas Tarja. Minulla on erityinen ilo onnitella Sinua uudelleenvalinnasta Suomen presidentiksi. Odotan hyvää yhteistyötä tulevina vuosina, Stoltenberg sanoi onnittelusähkeessään.

Stoltenberg johtaa Norjan työväenpuoluetta

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme