Mainos
Mainos

Halosen idea saa kannatusta reserviläisjärjestöissä

Reserviläisjärjestöt eivät tyrmää presidentin aloitetta sotilas- ja siviilipalveluskoulutuksen osittaisesta yhdistämisestä.

Reserviläisliiton puheenjohtaja Markku Pakkanen ja Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mika Hannula olisivat valmiit pohtimaan presidentti Tarja Halosen ideaa yhteisistä koulutusjaksoista sotilas- ja siviilipalveluksen alussa.

Halonen totesi maanpuolustuskurssin avajaisissa edellispäivänä kansainvälisten ja kansallisten uhkakuvien olevan sellaisia, että voisi olla hyödyllistä yhdistää koulutusjaksoja, minkä jälkeen sotilas- ja siviilipalvelusjaksot eriytyisivät.

Verkkoapilan haastatteleman Pakkasen mukaan aloitetta on syytä miettiä, koska se tulee arvovaltaiselta taholta. Hän humauttaa, että maanpuolustusjärjestöt tekevät paljonkin yhteistyötä eri siviilitoimijoiden kanssa.

Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Hannula ei puolestaan näe periaatteellisia esteitä sotilas- ja siviilipalveluksen alkuosan koulutuksen yhdistämisessä. Hannulan mukaan yhdistäminen vaatisi kuitenkin siviilipalveluskoulutuksen sisällön uudistamista.

Suomi on viime vuosina pienentänyt sodanajan joukkojensa miesvahvuutta. Puolustusvoimat on lisäksi tiukentanut varusmiespalvelukseen otettavien fyysisiä ja psyykkisiä kriteerejä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot