Mainos
Mainos

Halosen ja hallituksen EU-lautaskiista kärjistyy

Hallituksen ja presidentti Tarja Halosen välille syntynyt kiista osallistumisesta EU-huippukokouksiin on kärjistymässä. Halosen osallistuminen EU:n huippukokouksiin on vaakalaudalla, kun EU:n rakenteita muuttava Lissabonin sopimus astuu voimaan joulukuun alusta.

MTV:n uutisten tietojen mukaan hallituksen EU-ministerivaliokunta käsitteli asiaa tänään ylimääräisessä kokouksessaan. Perjantaina osallistumiskysymystä on määrä käsitellä presidentin, pääministerin ja ulkoministerin yhteisessä tapaamisesssa.

Tiettävästi hallituksen sisällä on vahvistumassa näkemys, jonka mukaan Halonen ei osallistuisi enää 10.-11. joulukuuta Brysselissä järjestettävään huippukokoukseen, vaikka hän on ilmaissut halunsa olla kokouksessa mukana. Jatkossa Suomen edustaja olisi yksiselitteisesti pääministeri, kun Lissabonin sopimus muuttaa Eurooppa-neuvoston roolia.

Kiistasta povataan värikästä, sillä hallitus haluaa leikata presidentin osallistumisoikeutta jo ennen ministeri Christoffer Taxelin (r.) presidentin valtaoikeuksia käsittelevän työryhmän johtopäätöksiä. MTV:lle eri hallituslähteet ennakoivat lautaskiistasta "värikästä".

- Kyllä sille lautaselle soppa syntyy, arvioidaan.

Samaan aikaan presidentti Halonen valmistatuu osallistumaan myös Kööpenhaminassa korkean tason YK:n ilmastotapaamiseen 17. - 18. joulukuuta. Ilmastokokouksessa Suomea edustavat Halosen lisäksi pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot