Mainos
Mainos

Halosen matkaan vaikutti moni turvallisuusasia

Presidentti Tarja Halosen matkasta Afganistaniin kerrottiin turvallisuussyistä vasta jälkikäteen eli silloin, kun presidentin kone oli jo matkalla takaisin Suomeen. Matka alkoi eilen aamulla.

Afganistanin turvallisuustilanne on tällä hetkellä erittäin vaikea. Oli olemassa riski, että ulkomaista valtionpäämiestä kohtaan yritettäisiin hyökätä, jos matka olisi ollut ennalta pidemmän aikaa tiedossa.

Presidentin matka oli ollut suunnitteilla jo jonkin aikaa. Tammikuu valikoitui ajankohdaksi muun muassa siksi, että vuodenvaihteessa sää Afganistanissa kylmenee, ja se oletettavasti hiljentää myös kapinallisten iskuja.

Vuodenvaihteen tienoon oli valinnut Halosen lisäksi matka-ajankohdaksi muutama muukin ulkomainen valtionpäämies. Joulukuussa Afganistanissa kävivät esimerkiksi Saksan liittokansleri Angela Merkel, Britannian pääministeri David Cameron ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme