Mainos
Mainos

Halosen miinakanta herätti vastustusta

Presidentti Halosen eilen esittämä vaatimus jalkaväkimiinoista luopumisesta on saanut osakseen kritiikkiä sekä kokoomuksen että Perussuomalaisten leiristä.

Presidentti Tarja Halosen vaatimus jalkaväkimiinoista luopumisesta on kirvoittanut vastustavia kannanottoja poliittisilta puhujilta. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz ei usko Suomen maineen kärsivän, vaikka maa pitäisi kiinni miinoista. Hänen mukaansa ne ovat Suomelle tarpeellisia ja sopivia.

- Suomalaisiin miinoihin ei astu kukaan muu kuin vihollisen sotilas, hän totesi Yleisradion TV1:n Lauantaiseurassa.

Myös kokoomuksen euroedustaja Piia-Noora Kauppi piti miinoja järkevänä ja taloudellisena puolustusaseena Suomen kaltaisessa maassa.

- Kansainvälinen imagotappio ei voi olla määräävä tekijä kansallista turvallisuutta koskevissa ratkaisuissa, hän sanoi Taivalkoskella.

Perussuomalaisten puheenjohtajan kansanedustaja Timo Soinin mukaan asiassa ei ole tilaa "kosteasilmäiselle humanismille". Maamiinoista luopumisen tulisi merkitä Nato-jäsenyyden nousua välittömään harkintaan.

- Jalkaväkimiinat ovat keskeinen osa Suomen puolustusta, niistä ei voi luopua ilman merkittäviä korvaustoimia. Tällä hetkellä maamiinoista luopuminen ei ole ajankohtaista saati järkevää, hän totesi kannanotossaan.

Halonen katsoo, että Suomen jalkaväkimiinat ovat murentaneet maan uskottavuutta ulkomailla. Hän vaati, että Suomen pitää ehdottomasti luopua lähivuosina jalkaväkimiinoista ja tehdä päätös korvaavista järjestelmistä tämän vuoden puolustuspoliittisessa selonteossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot