Mainos
Mainos

Halosen Venäjän-vierailusta sovittiin

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on hyväksynyt Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin esittämän vastavierailukutsun. Medvedev kutsui Halosen Venäjälle tänään presidenttien kahdenkeskisessä tapaamisessa Presidentinlinnassa.

Hyväntuuliset presidentit kertoivat tapaamisen sisällöstä tiedotustilaisuudessa, joka alkoi Linnassa puoli tuntia myöhässä.

- Pyydän vilpittömästi anteeksi, että on mennyt yli ajan, mutta meillä oli niin paljon keskusteltavaa ja niin paljon pohdittavaa, Halonen sanoi.

- Olemme luvanneet jatkaa keskusteluja illalla ja huomenna, ja olen vastannut myönteisesti presidentti Medvedevin kutsuun saapua Venäjälle.

Halonen sanoi, että huomenna presidentit puhuvat historiasta, kun taas tänään keskusteltiin nykypäivästä ja tulevaisuudesta.

- Olemme puhuneet tänään sekä taloudesta että myös ympäristönsuojelusta ja jonkin verran turvallisuuspolitiikastakin.

Presidentit kiittelivät keskustelujen ilmapiiriä ja Halonen myös "ripeyttä, jolla asioihin on päästy käsiksi".

Medvedevkin listasi joitakin tapaamisessa esillä olleita asioita.

- Olemme tänään keskustelleet monista suurista hankkeista, muun muassa rajainfrastruktuurin kehittämisestä, energia-alan yhteistoiminnasta ja tietysti myös työluvista ja siitä, miten voitaisiin edesauttaa maittemme välisiä matkoja, Medvedev sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme