Mainos
Mainos

Halosesta kunniatohtori tyttärensä yliopistossa

Presidentti Tarja Halonen vihitään ensi tiistaina kunniatohtoriksi Kentin yliopistossa Canterburyssä Britanniassa. Yliopisto on sama, jossa hänen tyttärensä Anna Halonen opiskelee kansainvälistä politiikkaa.

Kunniatohtoruuden lisäksi Halonen voi iloita entistä suuremmasta luottamuksesta kansalaisten keskuudessa. Suomen Kuvalehden teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä presidenttiinsä.
Luku on korkein Haloselle koskaan mitattu. Se on selvästi korkeampi kuin mitä Martti Ahtisaari saavutti samassa vaiheessa virkakauttaan. Haloseen tyytymättömiä oli vain 11 prosenttia, kuusi prosenttia ei osannut ottaa kantaa.

Puoli vuotta sitten vastaajista 79 prosenttia oli Haloseen tyytyväisiä. Keskustan kannattajista kolmasosa ei ollut Haloseen tyytyväisiä, vasemmistossa hänen kannatuksensa oli lähes yksimielistä.

Naiset, kaupunkilaiset, etelässä asuvat ja varttuneempi väki olivat häneen tyytyväisimpiä.

Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä haastateltiin vähän yli tuhatta vastaajaa. Virhemarginaali on 2,5 prosenttia molempiin suuntiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme