Mainos
Mainos

Halpahotellien nousu vavisuttaa majoitusalaa

Budjettihotellien rantautuminen markkinoille kiristää kilpailua, koska tarjonta lisääntyy. Entien jalansijaa on saanut Omena Hotellit -ketju, jolla on majoitusliikkeet Turussa, Vaasassa ja Tampereella.

Halpahotellien määrä on kasvussa. Hotelli- ja ravintolaliiton mukaan Suomessa on paljon kuluttajia, jotka arvostavat majoitusalalla alhaisia hintoja.

Budjettihotellien rantautuminen markkinoille kiristää kilpailua, koska tarjonta lisääntyy. Hotelli- ja ravintolaliiton tutkimuspäällikön Heikki Lankisen mukaan pääkaupunkiseudulla hotellien huonekapasiteetti kasvaa 13 prosentilla vuoteen 2009 mennessä.

- Se asettaa melkoiset vaatimukset kysyntäpuolella, jos lähdetään siitä, ettei käyttöaste alentuisi, Lankinen kertoo.

Useisiin kaupunkeihin on noussut halpahotelleja, kuten Tampereella Mango ja Salossa Pii, mutta eniten jalansijaa on saanut Omena Hotellit. Ketjulla on jo majoitusliikkeet Turussa, Tampereella ja Vaasassa, minkä lisäksi viiden vuoden sisällä tavoitteena on avata yli 20 halpahotellia ympäri Suomea.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme