Mainos
Mainos

Halpatalofirma niskoittelee viranomaisille

Edullisia valmistaloja suomalaisille kauppaavalla Älvsbytalolla on kyseenalainen ennätys kuluttajariitalautakunnassa. Ruotsalaisyrityksellä on ollut alan yrityksistä eniten riitajuttuja lautakunnassa noin kymmenen vuoden aikana.

Lisäksi Älvsbytalo on ainoa talotoimittaja, joka on jättänyt lautakunnan suosituksia noudattamatta. Näin se on tehnyt peräti 40 prosentissa päätöksistä, joissa sitä on kehotettu antamaan hyvitystä asiakkaalle.

Yrityksellä on sama toimintatapa myös Ruotsissa. TV4:n Kalla fakta -ohjelma kertoi marraskuussa, että Älvsbyhus on joutunut Ruotsin kuluttajariitalautakunnan mustalle listalle. Syynä on se, että yritys ei noudata lautakunnan suosituksia.

45 minuuttia -ohjelman haastattelemat asiakkaat kertovat yrityksen välinpitämättömästä tyylistä. Valmistalojen virheitä ei korjata ennen kuin pakon edessä eikä reklamaatioihin välttämättä edes vastata.

Samaa kohtelua on saanut myös Suomen kuluttajariitalautakunta.

- Osa jutuista on jouduttu ratkaisemaan yksipuolisella menettelyllä, kun elinkeinoharjoittaja ei ole antanut edes omaa vastaustaan lautakunnalle, kertoo varapuheenjohtaja Tarja Raiskinen.

Älvsbytalon myyntipäällikkö Lasse Salonen vakuuttaa, että ongelmat kuluttajariitalautakunnan kanssa ovat historiaa.

- Muistaakseni viimeisen viiden vuoden aikana hyvityssuositus on sivuutettu vain kaksi kertaa, Salonen sanoo.

Kuluttajariitalautakunnan rekisterin mukaan yhtä lukuunottamatta tapaukset ovat kuitenkin viiden vuoden sisältä - viimeisin viime kesältä. Salonen sanoo, että osa tapauksista on kirjautunut ns. mustalle listalle, vaikka yritys on myöhemmin sopinut asiat suoraan asiakkaan kanssa.

- Siinä olemme toki olleet huonoja, että emme ole olleet yhteydessä lautakuntaan.

Katso taulukosta, miten eri talotoimittajat ovat noudattaneet kuluttajariitalautakunnan päätöksiä:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot