Mainos
Mainos

Haluaisitko asua Länsiväylän yläpuolella?

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta esitti tänään suunnitelmansa, jossa osa Länsiväylästä häviäisi maan päältä ja tilalle nousisi kerrostaloja. Maan päältä häviävä tieosuus taivutettaisiin tunneliksi Lauttasaaren Katajaharjun alueella. Tien tilalle kaavaltuja asuintaloja rakennettaisiin yli tuhannelle lauttasaarelaiselle. Kaavaillut asuintalot olisivat 5-7 kerroksisia taloja, joista osalle luvataan merinäköalaa. Uudessa asemakaavassa ehdotetaan myös pientaloja Lauttasaarenmäen pohjoisreunaan ja Lauttasaarenkadun ja Lauttasaarenmäen väliin jäävien toimisto- ja teollisuustonttien antamista asuinkäyttöön.

Rahoittajia etsitään

Projektipäällikkö Mikko Reinikainen kaupunkisuunnnitteluvirastosta toteaa, että esiin noussut suunnitelma on käsitellyistä vaihtoehdoista pisimmille työstetty, vaikka suunnitelman toteutuminen ei olekaan vielä sataprosenttisen varmaa. Reinikaisen mukaan suunnittelulautakunta odottaa nyt halukkaiden rakentajien ja rahoittajien ilmoittautumisia. Projektipäällikön varovainen arvio rakennusvaiheen alkamisesta yltää 5-10 vuoden päähän. Kaupunkisuunnittelulautakunnan mukaan muutossuunnitelman tarkoituksena on yhdistää Lauttasaaren pohjoisosa muuhun Lauttasaareen.

Katso allaolevasta kuvasta rakennussuunnnitelma

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot