Mainos
Mainos

Haluatko dekkaristiksi? Vältä ainakin nämä virheet

Dekkarin kirjoittaminen on monen haave, mutta se ei ole ollenkaan niin helppoa kuin äkkiseltään luulisi. MTV3:n uutisten rikostoimituksen päällikkö, kirjailija Jarkko Sipilä (s. 1964) antaa blogissaan kullanarvoisia vihjeitä dekkaristiksi haluavalle.

Monet vinkeistä ovat käytännöllisiä, kuten se, että jos tekstin kirjoitus ei suju enää ollenkaan, kannattaa lämmittää sauna.

Sipilä kuuluu Suomen arvostetuimpiin rikoskirjailijoihin. Hän on kirjoittanut toistakymmentä dekkaria, radiokuunnelmia ja vuonna 2006 tv-sarjan. Hänet tunnetaan erityisesti Takamäki-dekkareista.

Sipilä aloitti toimittajauransa rikostoimittajana Helsingin Sanomissa vuosina 1991–1996 ja on jatkanut MTV3:ssa vuodesta 1996.

Sipilän esikoisteos Koukku julkaistiin 1996. Useimmissa hänen rikosromaaneissaan on päähenkilönä komisario Kari Takamäki ryhmineen. Sipilän uusin kirja Muru julkaistiin kesäkuussa 2011. Ensi kesänä julkaistaan Suljetuin ovin, joka vie lukijan raiskausjutun oikeuskäsittelyyn suljettujen ovien taakse.

Sipilän realistisia poliisiromaaneita on käännetty saksaksi, englanniksi ja italiaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme