Mainos
Mainos

Haluatko kesätyön? Varaudu erikoisiin pyyntöihin

Kamppailu kesätöistä ja parhaista kesätyöntekijöistä käy jälleen kiivaana. Osa yrityksistä on keksinyt omaperäisiä tapoja etsiä kesätyöntekijöitä – esimerkiksi Särkänniemen huvipuistoon voi tänä vuonna lähettää cv:nsä videolla. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Video-cv:n voi sorvata itselleen Tampereen Rekrytorilla. Kokeilua tukee Tampereen TE-toimisto.

Särkänniemen asiakkuuspäällikkö Tiia Ojansivun mukaan kysymyksessä on pilottivuosi, jonka jälkeen päätetään, missä määrin videohakua käytetään jatkossa.

– Elävä kuva kertoo paljon, kun hakijoillamme on keskimäärin hyvin samanlainen koulutustausta ja työkokemus, Ojansivu sanoo.

Vaikutuksen Särkänniemen väkeen voi Ojansivun mukaan tehdä persoonallisella ja pirteällä esiintymisellä – samanlaisella, joka tekee vaikutuksen myös arjen asiakaspalvelutyössä.

Esiintymistä kameran edessä jännittävät eivät ole haussa muita heikommassa asemassa, Ojansivu väittää. Videot eivät ratkaise valintoja, sillä kaikki hakijat myös haastatellaan. Jos video on hyvä, voi kuitenkin päästä haastatteluun ensimmäisten joukossa.

– Meillä on kokeneet haastattelijat, jotka osaavat kaivaa oikeat tyypit esiin jännityksenkin alta. Peli ei ole menetetty, vaikka pelkäisi videota, Ojansivu sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme