Mainos
Mainos

Haluatko mukaan kirjaan? Ota valokuva

Kuka tahansa tavallinen ihminen voi ottaa kuvia elämästään tiistaina 15. toukokuuta ja jakaa ne muun maailman kanssa. Tarkoitus on saada aikaan kaikkien aikojen laajin valokuvaprojekti, jossa ihmiset ottavat kuvia itselleen läheisistä asioista kuten työstään, aterioistaan, lemmikeistään, harrastuksistaan tai vaikka puutarhastaan. Tuhat parasta kuvaa pääsee 500-sivuiseen valokuvateokseen. Päivä maailmassa -teoksen on määrä ilmestyä suomeksi lokakuussa WSOY:n kustantamana.

Kuvat myös säilytetään netissä kaikkien katsottavana ja niistä muodostetaan valtava kollaasi ihmisten elämästä eri puolilla maailmaa tiettynä päivänä.

Hankkeen pääsuojelija on ihmisoikeustaistelija Desmond Tutu ja mukana on esimerkiksi presidentti Martti Ahtisaari. Tutun mukaan hanke edistää hyvällä tavalla ihmisten välistä suvaitsevaisuutta, koska kuvien ymmärtämiseen ei tarvita kieltä. Kauniina ajatuksena on osoittaa, että meitä yhdistäviä asioita on enemmän kuin erottavia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme