Mainos
Mainos

Halvan viinan myötä lisää rattijuoppoja?

Liikenneturva pelkää rattijuoppojen määrän räjähtävän viinan hinnan laskiessa ja vaatii tiukempia rangaistuksia.

Liikenneturva pelkää rattijuoppojen määrän kasvavan rajusti alkoholin hinnan laskiessa. Kulutuksen on arvioitu kasvavan nykyisestä noin yhdeksästä litrasta yhteentoista litraan asukasta kohden, kun matkustajatuontia koskevia rajoituksia lievennetään ja viinan hinta laskee.

Nuoret kuljettajat ongelmana
Liikenneturva on huolissaan erityisesti nuorista kuljettajista, joiden kohdalla alkoholin halpenemisen uskotaan olevan kohtalokasta. Sen mukaan alkoholi vaikuttaa juuri niihin ajamisessa tarvittaviin taitoihin, jotka kokemattomilla kuljettajilla eivät ole ennättäneet vielä automatisoitua.

Tällä hetkellä noin viidennes liikenteessä kuolleista on nuoria. Nuorten aiheuttamista kovavauhtisista onnettomuuksista 65 prosentissa on alkoholi mukana. Kaikkiaan joka neljännessä kuolemaan johtavassa onnettomuudessa joku osallisista on ollut alkoholin vaikutuksen alainen.

Tiukemmat rangaistukset
Liikenneturva vaatii, että rattijuoppojen kiinnijäämisriskiä tulisi lisätä ja seuraamuksia tiukentaa. Toistuvasti ratista kärynneiden huoltoonohjausta pitäisi parantaa, ja lääkärin lausunto päihderiippuvuudesta tulisi antaa jo ensimmäisestä törkeästä rattijuopumuksesta. Myös nykyistä tehokkaampaa kampanjointia kaivattaisiin Liikenneturvan mukaan.

Alkuvuoden kehitys myönteistä
Heinäkuun loppuun mennessä liikenteessä oli kuollut 46 ihmistä vähemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan. Kuolonuhreja tilastoitiin alkuvuonna kaikkiaan 173.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot