Mainos
Mainos

Hälytykset perheväkivallasta lisääntyneet

Poliisin mukaan ihmiset ovat aiempaa herkempiä tekemään kotihälytyksiä. Perheväkivalta on edelleen kasvussa, mutta henkirikokset, raiskaukset ja pahoinpitelyt näyttäisivät vähentyneen.

Poliisi on saanut aiempaa enemmän kotihälytyksiä erityisesti perheväkivallasta. Poliisin mukaan ihmiset ilmoittavat tapauksista entistä herkemmin, koska perheväkivallan vähentämiseksi on tehty aktiivisesti töitä.

Viime vuonna perheväkivaltarikoksista kärsi yli 4000 ihmistä. Tilastokeskuksen mukaan luku on ollut jatkuvassa kasvussa vuodesta 1997, jolloin uhreja oli 2700. Runsas puolet tapauksista on avio- tai avopuolisoiden välistä väkivaltaa, ja uhrina on lähes aina nainen.

Poliisi sai alkuvuonna hieman yli 9000 kotihälytystä, mikä on 800 enemmän kuin vuosi sitten.

Samaan aikaan poliisin tietoon tuli hieman aiempaa vähemmän henkirikoksia, raiskauksia ja pahoinpitelyjä. Kaiken kaikkiaan poliisille ilmoitettiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla noin 14 400 väkivaltarikoksesta. Viime vuonna vastaavaan aikaan tapausten määrä oli vähän yli 15 000.

Väkivallan vähentäminen on poliisin painopistealueena tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot