Mainos
Mainos

Hälytysriskiä voi pienentää helposti

Liperissä Palvelutalo Penttilänpihassa erheellisiä palohälytyksiä on onnistuttu vähentämään kiinnittämällä huomiota arjen pieniin asioihin ja kouluttamalla sekä henkilöstöä että asukkaita.

Esimerkiksi liesituulettimen oikeaoppinen käyttö ruuan valmistuksessa ja riittävä puhdistaminen saattavat vähentää jo muutaman hälytyksen

– Suositellaan lisäksi tupakoimaan pihalla, suositaan led-kynttilöitä ja muita sähkökynttilöitä. Se on siellä arjessa jatkuvasti mukana se toiminta, vakuuttaa Liperin kunnan kotihoidonohjaaja Eeva-Leena Mustonen.

Hälyä voi viivästyttää

Varsinaisissa ilmoitinlaitteissa on todettu olevan vikoja hyvin harvoin. Automaattilaitteita voidaan esimerkiksi vaimentaa niin, että ilmaisin sietää hieman enemmän pölyä tai höyryä. Myös viivästystä käytetään, jolloin laite ei piippaa ihan pienestä kynttilänsavun pölähdyksestä.

Tieto hälystä voi aluksi jäädä myös vain kiinteistön sisälle. Mallia on kokeiltu Liperin palvelutaloissa.

– Ei siinä oteta mitään riskiä. Ennen kuin se varsinainen palohäytys lähtee tulee paloilmoitustaululle ennakkovaroitus, ja pystytään siinä vaiheessa jo reagoimaan, Mustonen kuvailee järjestelmää.

Automaattisia paloilmaisimia on eniten erilaisissa julkisen sektorin asumiskohteissa, terveydenhuollossa, hotelleissa ja ravintoloissa sekä teollisuuskiinteistöissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme