Mainos
Mainos

Hämäläisen oikaisuvaatimus hylättiin

Helsingin rikospoliisin entisen päällikön Erkki Hämäläisen oikaisuvaatimus koskien hänen irtisanomistaan ja virasta pidättämistään on hylätty virkamieslautakunnassa.

Virkamieslautakunta on hylännyt Helsingin rikospoliisin entisen päällikön Erkki Hämäläisen oikaisuvaatimuksen irtisanomiseensa ja virasta pidättämiseensä. Yhdeksänjäsenisen lautakunnan päätös syntyi yksimielisesti.

Virkamieslautakunta katsoi päätöksessään, että johtavana poliisimiehenä Hämäläinen oli esimerkkiasemassa, jolloin erottamiseen vaadittavan erityisen syyn kynnys ylittyi, sanoo lautakunnan puheenjohtaja hallinto-oikeustuomari Heikki Jukarainen. Hämäläinen voi halutessaan valittaa lautakunnan päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Poliisin ylijohto irtisanoi Hämäläisen 24. huhtikuuta sen jälkeen, kun hänet oli Jyväskylän käräjäoikeudessa tuomittu sakkoihin rattijuopumuksesta. Samalla oikeus määräsi hänet ajokieltoon syyskuun puoliväliin.

Helsingin käräjäoikeus puolestaan aloittaa ensi viikolla käsitellä juttua, jossa Hämäläistä syytetään tuon ajokiellon rikkomisesta: hän jäi syyttäjän mukaan kiinni ajokortitta ajamisesta vapunpäivänä.

Valtiovarainministeriön yhteydessä toimiva virkamieslautakunta käsittelee oikaisuvaatimukset mm. päätöksiin, joilla virkamiehelle on annettu varoitus tai hänet on lomautettu tai irtisanottu. Lautakunnassa on valtiovarainministeriön kolmeksi vuodeksi kerrallaan määräämät puheenjohtaja ja kahdeksan muuta jäsentä. Kolme lautakunnan jäsentä määrätään valtiota työnantajana edustavista virkamiehistä ja kolme virkamiesyhdistysten keskusjärjestöjen ehdottamista henkilöistä. Kaksi jäsentä ei edusta työnantaja- tai työntekijäetuja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot