Mainos
Mainos

Hämärä koirakauppa kasvaa

Hämärä koirakauppa lisääntyy. Suomen Kennelliiton mukaan huonoissa oloissa tehtailtujen koiranpentujen tuonti Suomeen kasvaa jatkuvasti.

Epärehelliset koirakauppiaat tuovat koiria rajan yli lemmikkistatuksella, mutta myyvät ne sitten luvattomasti eteenpäin. Tullin mukaan koiria tuodaan etenkin Baltian maista ja Venäjältä.

Tehtailijat ovat löytäneet markkinaraon, kun pienten koirien kysyntä on kasvanut. Vielä parikymmentä vuotta sitten ilmiötä ei ollut.

Pentuja tehtaillaan myös Suomessa. Viranomaisten ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton mukaan tehtailua on vaikea valvoa. Eläintenpitokieltokaan ei estä häikäilemättömimpiä. Tehtailija vain muuttaa nimeä ja paikkakuntaa, ja toiminta jatkuu.

Tullin mukaan myös harmaasti Suomeen tuotujen koirien myymistä on usein vaikea todistaa rikokseksi, sillä rekisteröimättömistä koirista ei jää jälkeäkään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme